Back to top
  /  Fashion   /  FITPLANET – Udržitelné sportovní oblečení, které chrání oceán

FITPLANET – Udržitelné sportovní oblečení, které chrání oceán

Dámské sportovní oblečení

FITPLANET – Udržitelné sportovní oblečení, které chrání oceán

Značka Fitplanet se zrodila, aby chránila oceán a nabídla udržitelnou alternativu ke konvenčnímu sportovnímu oblečení.

 FIT PLANET vyrábí technické, udržitelné a vysoce kvalitní sportovní oblečení pro všechny lidi, kteří se chtějí oblékat podle svých hodnot.

Tkanina REPREVE® 

Ve všech našich oděvech používá značka FIT PLANET tkaninu  REPREVE®.

Ta je vyrobena z plastových lahví, které jsou průmyslovým procesem rozemlety, roztaveny a přeformulovány na pelety. Pelety se taví a extrahují do recyklovaného vlákna. Látka je vyrobena z tohoto vlákna, které splňuje vysoké standardy kvality:  odvod vlhkosti, tepelná regulace, kontrola zápachu, odpružení a elasticita; pro spolehlivou kvalitu s dlouhou životností.

 Stejně tak tkanina REPREVE® ve srovnání s výrobou přírodního nebo konvenčního vlákna emituje  o 75% méně skleníkových plynů , její výroba šetří 90% vody a 85% energie.

Látka REPREVE® je certifikována UNIFI a U-Trus.

Fitplanet není jen udržitelná značka sportovního oblečení

Každá sada sportovního oblečení (každá barva) chrání jeden mořský druh. 10% zisku z každého nákupu je věnováno středomořské námořní organizaci.

Spolupracují s mořskými organizacemi, které mají na starosti zachování mořské biodiverzity, ale pro dobrou mořskou biologickou rozmanitost musí být nejprve oceán bez plastů. A to je jejich poslání.

S projektem CLEAN OCEAN pořádají každých 15 dní sběr plastů na španělských pobřežích. Účastníky svolávají prostřednictvím jejich účtu na sociální síti Instragram: @fitplanetco.  Přidejte se ke změně!

Kde se zrodilo poslání FIT PLANET?

Na světě se každou minutu vyrobí milion plastových lahví! Toto číslo se v roce 2021 zvýšilo o 20%. Jedním z největších problémů plastů je, že jejich výroba vyžaduje použití neobnovitelných zdrojů, které přispívají ke změně klimatu. 

Plastové lahve jsou vyrobeny z ropného derivátu známého jako polyethylentereftalát (PET). Kromě toho se fosilní paliva používají po celou dobu životnosti láhve, od přepravy, skladování až po konečnou likvidaci.

Dalším problémem plastů je, že většina z nich není biologicky odbouratelná, pouze rozložitelná. Biodegradace je, když je předmět rozložen (stráven) živými organismy. Prostřednictvím bakterií a hub lze předmět přirozeně recyklovat na nové organické molekuly. 

Na druhou stranu, degradace je jen proces rozpadu na menší částice. To může trvat až  1000 let, než se plastová láhev rozloží. Ale protože není biologicky odbouratelný, nejmenší kousky plastu (mikroplasty) zůstanou v životním prostředí navždy. Mnoho plastových lahví končí nevhodně vyhozenýmiMnoho z nich končí stagnací na skládkách a uvolňují toxické chemikálie do životního prostředí. Také většina plastů končí v oceánu. 

Pojď se oblékat podle svých hodnot

A proto vznikla vize FIT PLANET – vyrábět technické, udržitelné a vysoce kvalitní sportovní oblečení pro všechny lidi, kteří se chtějí oblékat podle svých hodnot a pomoct tak ochraně životního prostředí.

You don't have permission to register

Dámské sportovní oblečení